FAQ


Quins són els programes més indicats per realitzar els seus treballs?

Aquells que s'utilitzen per a la creació d'originals d'impressió, com:

  • Adobe InDesign (.ind)
  • QuarkXpress (.qxd)
  • Adobe Illustrator (.ai .eps) - Macromedia FreeHand (.fh11)
  • Adobe Photoshop (.tif, .eps)
  • Corel Draw (.cdr)
  • Adobe Acrobat (.pdf)

Els programes del paquet Office de Microsoft (Word, Power Point, Excel, Access, Publisher) i altres relacionats amb el món de l'ofimàtica no es poden utilitzar per imprimir directament, per tant no es recomanen. Si has utilitzat aquests programes per realitzar el seu treball en part o íntegrament, consulta'ns i explorarem les possibilitats d'impressió.

Com has de presentar els arxius?

Has de portar l'original muntat a la pàgina amb la grandària final i amb la seva corresponent sang de 3 mm. No ens enviïs l'arxiu muntat, és a dir, si l'arxiu és, per exemple, un A-5, no muntis 4 en un A-3.

No et preocupis, nosaltres ens encarregarem de realitzar la imposició (muntatge dins del format de material).

Si ens portes l'arxiu tancat en pdf, ha d'incloure les marques de tall i la sang de 3 mm. Si hi ha reserves UV, encunys, stamping, relleus… consulta'ns, perquè és necessari que aquests estiguin separats en una capa apart. El mateix ocorre amb els colors pantone, que han d'estar marcats en l'arxiu.

Si l'arxiu no està tancat en pdf perquè no n’estàs segur de com fer-ho correctament, pots passar-nos el document amb el programa que utilitzis, això si, sempre amb les tipografies traçades i les imatges adjuntades. Si fos necessari algun canvi de text, l'arxiu hauria de venir sense traçar però ens hauries d'adjuntar la tipografia.

Pes dels arxius

Si el pes dels arxius no supera els 15 mg, ens els pots enviar per correu electrònic; si pesen més, pots utilitzar qualsevol programa de transferència d'arxius (YouSendIt, WeTransfer, Dropbox,…).

També acceptem CD, DVD, pen drive, etc.

Resolució dels arxius

En general, si el treball s’ha d’imprimir en format mitjà o petit, la resolució òptima són 300 dpi a grandària final.

Si es va a imprimir en traçador i el format d'impressió és gran, la resolució òptima seria 100 dpi. Si tens qualsevol dubte, consulta'ns.

Si no has trobat resposta a les teves qüestions en les explicacions anteriors, no dubtis a consultar-nos, t'ajudarem en tot el necessari, ja que el lliurament dels arxius en condicions òptimes ens facilitarà la producció i el compliment dels terminis de lliurament pactats.